Felles støtte til Georgia

Stortingspresidenten og de andre parlamentspresidentene i Norden og Baltikum er på offisielt besøk i Georgia 20.–22. mars.

– Bakgrunnen er et felles ønske i de nordisk-baltiske parlamentene om å bidra til å støtte opp om demokratiutviklingen i Georgia, som går i riktig retning. I tillegg vil vi støtte georgiernes ønske om tettere europeisk integrasjon, sier stortingspresident Olemic Thommessen.

Nordisk-baltisk besøk

20.–22. mars er han på offisielt besøk til Georgia sammen med parlamentspresidenter fra de nordiske og baltiske land, som en del av det nordisk-baltiske samarbeidsformatet (NB8).

NB8 er et regionalt samarbeid mellom landene Danmark, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Norge og Sverige.

Møter bredden

Under besøket skal gruppen ha en rekke møter i parlamentet, blant annet med parlamentspresident Irakli Kobakhidze. Gruppen skal også besøke landsbyen Khurvaleti og se på forholdene ved den såkalte «okkupasjonslinjen» til det georgiske utbryterområdet Sør-Ossetia.

Andre høydepunkter i programmet er møter med president Giorgi Margvelashvili og statsminister Giorgi Kvirikashvili.

– Det er viktig at Georgia fortsetter arbeidet med å utvikle en politisk kultur som bygger på dialog og respekt for motpartens synspunkter, samt kamp mot korrupsjon. Dette vil vi ta opp i våre med møter med georgierne, sier Thommessen.

Les om stortingspresidentens besøk i Georgia i mars 2015.


Sist oppdatert: 17.03.2017 14:16