Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

En handlingsorientert og jordnær politiker

Tidligere statsminister, stortingsrepresentant og visepresident Odvar Nordli gikk bort 9. januar 2018.

Odvar Nordli. Foto: Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0).

Odvar Nordli. Foto: Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0).

– Med Odvar Nordlis bortgang er en helt sentral politiker i norsk etterkrigstid gått bort. Vi har også mistet en av kjempene i arbeiderbevegelsen, sier Stortingets første visepresident Eva Kristin Hansen.

Odvar Nordli var visepresident i Stortinget i perioden 1981 til 1985. I samme periode fungerte han også som stortingspresident i noen måneder.  

– Odvar Nordli var en handingsorientert og jordnær politiker. Han vil blant annet bli husket for sine slagkraftige replikker, men også for sin grundighet og imponerende arbeidskapasitet. Våre tanker går i dag til Odvar Nordlis nærmeste, sier Hansen. 

Odvar Nordli møtte første gang på Stortinget som vararepresentant i perioden 1954–1957. Fra valget i 1961 var han fast møtende representant for Arbeiderpartiet i Hedmark. Under Brattelis andre regjering var Nordli parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet. Først ved valget i 1985 gikk Odvar Nordli ut av Stortinget.  

Odvar Nordli var statsråd i Kommunal- og arbeidsdepartementet i Brattelis første regjering (1971–1972). Han var statsminister fra januar 1976 til februar 1981.

Les Odvar Nordlis biografi.

Sist oppdatert: 10.01.2018 16:10
: