Delegasjonsleder Ingjerd Schou, her i et tidligere møte i Europarådets parlamentarikerforsamling. Foto: Europarådet.

Delegasjonsleder Ingjerd Schou, her i et tidligere møte i Europarådets parlamentarikerforsamling. Foto: Europarådet.

Ny president i Europarådets parlamentarikerforsamling

Stella Kyriakides (EPP, Kypros) er valgt til ny leder av Europarådets parlamentarikerforsamling for de siste 3 månedene av 2017-sesjonene.

Valget på ny president kom som følge av en lengre periode med mye støy rundt president Agramunt, som sist fredag meddelte forsamlingen at han trakk seg fra presidentvervet.

Helt siden president Pedro Agramunt i mars besøkte Syria og møtte landets president Assad sammen med parlamentarikere fra blant annet Russland, har PACE vært preget av sterk misnøye mot han som presidenten. Allerede i april erklærte byrået i PACE at de ikke lenger hadde tillit til Agramunt som presidenten, og i juni ble det sendt inn et mistillitsforslag mot han.

– Denne situasjonen har dessverre overskygget mye av det viktige arbeidet PACE gjør, og har også rammet PACEs troverdighet og integritet. Når vi nå har fått på plass en ny president betyr det at vi får mer ro i forsamlingen, og kan bruke kreftene på de oppgavene vi egentlig er satt til å gjøre – fremme de verdiene Europarådet bygger på MR, demokrati og prinsippet om rettsstat, sier delegasjonsleder Ingjerd Schou – som var den første til å signere mistillitsforslaget mot Agramunt fremsatt i juni.

Ordinært valg på president for 2018 vil finne sted ved sesjonens åpning i januar 2018.


Sist oppdatert: 16.10.2017 10:06