Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Offisielt besøk av Sveriges talmann

Sveriges talmann Andreas Norlén kommer på offisielt besøk til Stortinget 4.–5. juni. Stortingspresident Tone W. Trøen vil ta imot sin svenske kollega på Løvebakken tirsdag 4. juni.

Talman Andreas Norlén. Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag.

Talman Andreas Norlén. Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag.

– De parlamentariske båndene mellom Stortinget og Riksdagen er sterke, og Sverige er en viktig nordisk partner for Norge, både økonomisk, politisk, kulturelt og mellomfolkelig, sier stortingspresidenten, som ser frem til besøket.

På Stortinget skal Norlén blant annet møte utenriks- og forsvarskomitéen og energi- og miljøkomitéen.

Under Norgesbesøket skal talmannen også i audiens hos Hans Majestet Kongen, møte utenriksminister Ine M. Eriksen Søreide og besøke Fridtjof Nansens Institutt.

Det er lang tradisjon for at parlamentspresidentene i Norge og Sverige besøker hverandre i løpet av den første tiden etter at det har vært avholdt parlamentsvalg. Norge og Sverige opprettet diplomatiske forbindelser ved unionsoppløsningen i 1905. Forbindelsene mellom våre land er nær unike i internasjonal sammenheng og dekker alle samfunnsområder.

Sist oppdatert: 31.05.2019 12:43
: