Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Prinsens gate 26 og Wessels plass. Foto: Stortinget.

Prinsens gate 26 og Wessels plass. Foto: Stortinget.

Byggeprosjektet Prinsens gate 26 er ferdig

Byggeprosjektet har bestått av kontorbygget Prinsens gate 26, et post- og varemottak og en ny innkjøringstunnel. 

Prosjektet Prinsens gate 26 har gitt moderne og tidsriktige kontorer, høy sikkerhet og det tilfredsstiller høye krav til energieffektivitet og miljø.

Prosjektregnskapet for hele prosjektet er beregnet til 2,1 mrd. kroner. Det er 225 millioner kroner lavere enn den siste kostnadsrammen vedtatt av Stortinget i juni 2018.

– Presidentskapet, direktøren og prosjektledelsen har fulgt prosjektet tett, og jeg er svært tilfreds med at vi når et resultat for prosjektene som er klart under den sist vedtatte kostnadsrammen fra juni 2018, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

Byggeprosjektet Prinsens gate 26 med et totalareal på 10 600 kvadratmeter, har gitt Stortinget et moderne kontorbygg med mulighet for 166 arbeidsplasser. Det består av kontorarealer i fire etasjer og en toppetasje med seks møterom. I tillegg ligger nye undervisningslokaler og alle tekniske installasjoner knyttet til vann, energi og klima i underetasjen. Det er også bygget et nytt post- og varemottak og en ny innkjøringstunnel.

For fremtiden har Stortinget vedtatt et nytt bygge- og leiereglement som blant annet innebærer at Stortinget i plenum skal involveres mer i beslutningsprosessene. Statsbygg vil være byggherre for store prosjekter.

Wessels plass

I tillegg er også prosjektet Wessels plass så godt som ferdig til en anslått kostnad på om lag 52 mill. kroner. Dette er godt innenfor kostnadsrammen.

 Oslo får tilbake en vakker, brukervennlig plass med et sikkerhetsnivå som tilfredsstiller faglige anbefalinger. Bare noen enkle arbeider gjenstår, sier Trøen.

Sist oppdatert: 20.02.2020 14:32
: