Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra og stortingspresident Masud Gharahkhani. Foto: Stortinget.

H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra og stortingspresident Masud Gharahkhani. Foto: Stortinget.

Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte Stortinget

H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra var på offisielt besøk i Stortinget torsdag 20. januar i anledning myndighetsdagen.

Hun fikk en orientering om arbeidet på Stortinget av stortingspresident Masud Gharahkhani. I tillegg møtte hun møte første visepresident Svein Harberg (H) og Stortingets yngste representant, Maren Grøthe (Sp).
 
Sist gang H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra var i Stortinget, var i forbindelse med grunnlovsjubileet i 2014, da det ble holdt minnemøte i stortingssalen 15. mai. 
 
Da H.K.H. Kronprins Haakon ble myndig i 1991 var også han på besøk i Stortinget. 
 
Se bilder fra besøket. Bildene kan benyttes mot kreditering.
 

Gave fra Stortinget og hele det norske folk

På hennes myndighetsdag får H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra en gave fra Stortinget og hele det norske folk.

Kunstneren Astrid Nondal og stortingspresident Masud Gharahkhani ved siden av gaven, kunstverket Missing color. Foto: Stortinget.

Kunstneren Astrid Nondal og stortingspresident Masud Gharahkhani ved siden av gaven, kunstverket Missing color. Foto: Stortinget.

– Vi ville gjerne gi en gave som man ikke stuer bort, men som kan være synlig og til glede i mange år. Da falt valget på dette kunstverket. Jeg synes det er et flott verk som jeg tror jeg vil passe til prinsessen, sier Gharahkhani.

Han peker på at Stortinget ville gi noe som kunne være til glede for prinsessen.

– Vi vet at prinsessen er glad i kunst, og hun har blant annet laget en egen skulpturpark i slottsparken. Prinsesse Ingrid Alexandra kan en dag bli Norges første kvinnelige statsoverhode. Da synes jeg det er spesielt fint å kunne gi henne et verk fra en anerkjent kvinnelig samtidskunstner, Astrid Nondal.

Nondal har stilt ut på Høstutstillingen ved flere anledninger og er innkjøpt av Nasjonalmuseet. H.M. Dronning Sonja har også kjøpt to av Nondals verker.

Sist oppdatert: 21.01.2022 12:52
: