Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Visepresident Svein Harberg til Europarådets konferanse for parlamentspresidenter

28. og 29. september representerer Svein Harberg Stortinget på den årlige konferansen for parlamentspresidenter i regi av Europarådets parlamentarikerforsamling. 

Demokratiets utfordringer i ustabile tider er en av programpostene under konferansen, og Svein Harberg skal holde innlegg under den overskriften. Konferansen finner sted i Dublin.

Kan ikke ta demokratiet for gitt

− Demokrati er et privilegium vi ikke kan ta for gitt. To-tredjedeler av verdens befolkning bor i svekkede demokratier eller i autoritære land. Som folkevalgte må vi gjøre det vi kan for å beskytte og organisere samfunnene våre. Hver eneste medborger har rett til å uttrykke seg fritt og delta i frie og rettferdige valg, sier Stortingets første visepresident.

Harberg er særlig opptatt av valgdeltakelsen blant unge, som har opplevd den globale pandemien, Russlands angrepskrig mot Ukraina og sterk inflasjon.

Må engasjere de unge

− Nasjonale parlamenter og Europarådet må samarbeide om å engasjere unge og gi dem håp for fremtiden og tro på demokratiet. Hver eneste generasjon må kjempe for fremtidens demokrati. Vi som er dagens folkevalgte må være gode eksempler, og vise i ord og handling at det å delta i demokratisk debatt og i demokratiske prosesser har verdi og gir resultater, sier Svein Harberg.

Europarådets konferanse for parlamentspresidenter arrangeres en gang i året. I år er stortingspresidenten forhindret, og Stortingets første visepresident representerer derfor Stortinget på konferansen.

Under oppholdet skal Svein Harberg også delta på et næringslivsprogram, som blant annet involverer et besøk til et av Statkrafts anlegg i Irland.

Sist oppdatert: 27.09.2023 15:17
: