Partilederne samles til oppsummerende runde i vandrehallen på valgnatten, som de også gjorde det i 2017 (bildet). Årets opplegg blir berørt av bestemmelser om smittevern. Foto: Stortinget

Partilederne samles til oppsummerende runde i vandrehallen på valgnatten, som de også gjorde det i 2017 (bildet). Årets opplegg blir berørt av bestemmelser om smittevern. Foto: Stortinget

Priv til red.: Valgnatten 2021 på Stortinget, praktisk informasjon til mediene

Partilederrunden arrangeres på Stortinget valgnatten 13. september i regi av NRK. Pandemisituasjonen gjør at den praktiske tilretteleggingen for mediene blir noe annerledes denne gangen. Debatten er ventet å starte ved midnatt.

Adgang til Stortinget

På grunn av pandemisituasjonen må alle journalister og fotografer akkreditere seg, også medlemmer av presselosjen. Av smittevernhensyn kan det ikke være mer enn 200 personer til stede under debatten, og vi er avhengig av å kunne smittespore i etterkant. Akkreditering må gjøres via dette skjemaet innen 13. september kl. 10.

Spørsmål om akkreditering kan rettes til Stortingets pressevakt på telefon 920 10 681 eller e-post presse@stortinget.no

Husk å ta med gyldig legitimasjon, og husk at det tar tid å komme gjennom sikkerhetskontrollen.

Spesielt om smittevern

Vi oppfordrer mediehusene til å sende færrest mulig medarbeidere for å sikre at det ikke blir mer enn 200 personer i vandrehallen og tilliggende lokaler.
Det blir opprettet en sone på Løvebakken for intervjuer av partilederne før de går inn i stortingsbygningen.
Det gis ikke anledning til å følge partilederne gjennom inngangen på Løvebakken når de ankommer. Mediene oppfordres derfor til å ha fotograf og journalist både på innsiden og utsiden, evt. bestemme seg for å være enten inne eller ute på forhånd.
Pressen som ønsker bilder av partilederne når de kommer inn på Stortinget, vil få anvist plasser på innsiden av Løvebakken og i trappehallen. Vennligst angi om dette er ønskelig i forbindelse med akkrediteringen. Det blir ikke mulig å følge partilederne opp trappen til vandrehallen.
Etter debatten vil både vandrehallen, Eidsvollsgalleriet og lagtingssalen bli åpnet opp for å gjøre intervjuer.
Vi ber alle om å holde minst én meter avstand. Dersom dette ikke er mulig, må munnbind benyttes.
Det settes frem ekstra hånddesinfeksjon ved inngangen på Løvebakken og i vandrehallen. Munnbind vil også være tilgjengelig. 

Arbeidsmuligheter

Pressen får anledning til å jobbe i lagtingssalen valgnatten. Her vil også partilederrunden bli vist på storskjerm.

Foto

Stortingets fotograf tar bilder i løpet av dagen og kvelden til fri benyttelse mot kreditering. Bildene legges i dette albumet på Flickr løpende gjennom valgnatta.

Servering

Stortingsrestauranten vil være åpen frem til partilederdebatten er ferdig.

Pool TV og Web

Partilederrunden valgnatten tilbys som pool-signal til alle medier som ønsker det. NRK er pool-produsent. Signalet distribueres på vanlig måte fra NRK MCR til medier som har avtale med NRK. Lenker for RTMP/HTTLS som er gyldige ut året, er tidligere distribuert.

I tråd med Presseforbundets pool-regler settes det også opp en enkel en-kamera stream. NTB leverer en-kamera pool parallelt med fler-kamera-produksjonen.

Kontaktperson i NRK er Aksel Helgheim, tlf. 917 56 411

Kontaktperson i NTB er Cornelius Poppe, tlf. 901 12 858


Sist oppdatert: 07.09.2021 11:26