8.4 Kultur- og utdanningsutvalget

Nordisk råds kultur- og utdanningsutvalg behandler spørsmål og utvikler politiske tiltak innenfor områdene kultur og utdanning, herunder saker om språksamarbeid, nye medier, kompetanseutvikling og innovasjon i utdanningene. Norske medlemmer i utvalget er Olemic Thommessen (H) (leder fra 1. januar 2013), Hans Frode Kielland Asmyhr (Frp) og Jorodd Asphjell (A).

Utvalget har hatt 5 møter i denne perioden. På dagsordenen har stått spørsmål knyttet til mediesamarbeid i Norden, herunder om opphavsrett og ny teknologi, nordisk filmportal. Utvalget har hatt fokus på synliggjøring av barne- og ungdomslitteratur, de nordiske prisene, og ungdom og utdannelse.

Utvalget arrangerte sitt sommermøte på Lillehammer i juni 2013, med eksterne innledere bl.a. fra NRK og Adresseavisa hvor tema var nordisk mediesamarbeid. Utvalget besøkte Maihaugen, med eksterne innledere fra Norsk håndtverksutvikling og Senter for immateriell kulturarv. Fokus var på felles nordisk politikk for små og verneverdige håndverksfag.