8.6 Medborger- og forbrukerutvalget

De norske medlemmene av utvalget har i perioder vært Martin Kolberg (A), Anna Ljunggren (A), Michael Tetzschner (H) og Per Arne Olsen (Frp). Kolberg har vært utvalgets nestleder.

Under septembermøtet 2012 i Göteborg arrangerte utvalget en nordisk forbrukerkonferanse med tittelen: Hvordan sikres en effektiv nordisk forbrukerpolitikk som bidrar til å sikre nordiske forbrukeres rettigheter? Målet med konferansen var å klargjøre hvordan nordisk forbrukerpolitikk utvikles på beste måte, og hvordan man best kan jobbe for at nordiske forbrukervurderinger skal implementeres i EUs forbrukerpolitikk. Anna Ljunggren var blant paneldeltakerne.

Nordisk råds Medborger- og forbrukerutvalg besluttet på januarmøtet på Island å formidle konklusjonene fra en pantrapport av Copenhagen Economics til det svenske formannskapet i Nordisk ministerråd. Målet er at ministerrådet igangsetter samtaler med Tyskland og Estland med sikte på bilaterale avtaler. Det skal også evalueres om et pilotprosjekt kan igangsettes på Åland.

På sommermøtet besøkte utvalget Flensburg for å lære hvordan den danske minoriteten ivaretar sin danske identitet i Tyskland.