Brev fra Forsvarsdepartementet v/statsråden til forsvarskomiteen, datert 19. november 2007

St.prp. nr. 1 (2007-2008) - svar på spørsmål fra forsvarskomiteen

Det vises til brev av 13. november 2007 med ett spørsmål i forbindelse med forsvarskomiteens behandling av St.prp. nr. 1 (2007-2008).

Svar på spørsmålet følger vedlagt.

St.prp.nr.1 (2007-2008) - spørsmål fra Forsvars­komiteen av 13. november 2007

Spørsmål

Under høringene kom det fram at ved innleie av arbeidskraft (FLO) belastes utgiftene investeringer ikke drift. Er dette tilfelle og hvorfor?

Svar:

Hovedregelen for postering av kostnader er i henhold til bevilgningsreglementet at de i størst mulig grad skal henføres til ett formål. Dette innebærer for materiellinvesteringsprosjekter at det søkes å synliggjøre alle utgifter relatert til investeringer eller større modifikasjoner opp mot gjeldende prosjektnummer på kapittel 1760 Nyanskaffelser av materiell og nybygg og nyanlegg.

I de tilfeller der verksteder i FLO utfører arbeid knyttet til større modifikasjoner, og disse oppdragene er definert og finansiert som egne investeringsprosjekter, belastes disse utgiftene kapittel 1760. Dette prinsippet følges uavhengig av om personellet som utfører arbeidet er fast ansatt i FLO eller innleid.

Dette gjøres i tråd med de retningslinjer departementet har gitt ut med bakgrunn i bevilgningsreglementets § 5.2, og gjør at de totale kostnadene knyttet til et investeringsprosjekt synliggjøres.