10. Forslag på områder som ikke er behandlet i proposisjonen

10.1 Komiteens merknader

       Komiteens medlem fra Kristelig Folkeparti viser til at hjemmelen for å ansette øverste leder tidsbegrenset avviker fra kommunelovens § 24 nr. 3, hvor det heter:

       « Kommunestyret og fylkestinget kan selv bestemme at ledende administrative stillinger skal besettes på åremål. »

       Dette medlem mener det bør være overensstemmelse i lovverket på dette punkt og viser til at etatsjefer i kommunene i mange tilfeller ansettes på åremål. Dette medlem vil derfor foreslå at dette også skal gjelde for virksomheter utenfor kommunal sektor, slik at ikke bare virksomhetens leder, men også andre i ledende administrative stillinger kan ansettes på åremål.

       Dette medlem fremmer følgende forslag:

« § 58 A nr. 1 første ledd, punkt d) skal lyde:

       d) med de øverste administrative ledere i virksomheten eller når dette anses nødvendig som følge av overenskomst med fremmed stat eller internasjonal organisasjon (åremålstilsetting). »

       Dette medlem viser videre til at norske hjelpeorganisasjoner som arbeider utenfor landets grenser har et behov for å kunne ansette personell som er stasjonert i utlandet på tidsbegrenset kontrakt. Dette fordi det ikke uten videre vil være aktuelt eller mulig å tilsette dem i organisasjonen hjemme i Norge når tiden ute er avsluttet.

       Dette medlem foreslår på denne bakgrunn følgende tilføyelse i § 58 A nr. 1 første ledd:

« § 58 A nr. 1 første ledd, nytt punkt e) skal lyde:

       e) med ansatte i norske hjelpeorganisasjoner som er stasjonert utenfor landets grenser. »