13. Forslag fra mindretall

Forslag fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet:

Forslag 1

       Stortinget ber Regjeringen vurdere konsekvensene ved å øremerke en del av tobakksavgiften til forebyggende arbeid, og eventuelt legge fram konkrete forslag om dette for Stortinget.

Forslag fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Fremskrittspartiet:

Forslag 2

       Stortinget ber Regjeringen framlegge konkrete forslag til tiltak allerede i forbindelse med Stortingets behandling av budsjettet for 1995 med sikte på å styrke antall årsverk ved helsestasjonene og i skolehelsetjenesten.

Forslag fra Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 3

       Stortinget ber Regjeringen legge til rette for økt forskning med sikte på å bedre kunnskapen om årsaken til belastningslidelser og iverksette konkrete tiltak for å motvirke slike skader.

Forslag 4

       Stortinget ber Regjeringen iverksette konkrete tiltak for bedre ulykkesregistrering.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti og Fremskrittspartiet:

Forslag 5

       Stortinget ber Regjeringen sikre at de miljørettede helsevernprosjektene i Samlet plan kan videreføres ved at de statlige overføringene til dette formål fortsatt blir øremerket.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 6

       Stortinget ber Regjeringen iverksette konkrete tiltak for å formalisere samarbeidet på tvers av ulike sektorer og forvaltningsnivåer med sikte på å styrke det helsefremmende og forebyggende arbeid.

Forslag 7

       Stortinget ber Regjeringen bidra til at helsetjenesten i kommunene får tilgang på tverrfaglig kompetanse for å arbeide aktivt mot helseskadelige miljøforhold. Et slikt mål må være nådd innen år 2002.

Forslag 8

       Stortinget ber Regjeringen utarbeide bemanningsnormer ved sosialkontorene slik at de blir satt i stand til å løse de oppgaver og tjenester de er pålagt.