1. Innledning

Til Stortinget.

       6. mai 1994 vedtok Stortinget - i samsvar med Presidentskapets Innst.S.nr.112 (1993-1994) - en ny § 13 a i Stortingets forretningsorden. Etter den nye bestemmelsen skal Regjeringens konsultasjoner med Stortinget om saker vedrørende EØS foregå med utenrikskomiteen, som i disse saker tiltres av medlemmene av den norske delegasjon til parlamentarikerkomiteen for EØS.

       Under behandlingen av saken i Stortinget fremsatte representanten Marit Arnstad på vegne av Senterpartiet et forslag som ble vedtatt oversendt Presidentskapet uten realitetsvotering. Forslaget innebærer at et tredje ledd med følgende ordlyd skal tilføyes i den § 13 a som ble vedtatt av Stortinget:

       « Saker som er behandlet eller brakt fram i konsultasjonsorganet, skal legges fram for Stortinget i møte når minst fire medlemmer av utenrikskomiteen krever det. »

       Presidentskapets flertall, Kirsti Kolle Grøndahl, Jan P Syse, Gunnar Skaug og Dag Jostein Fjærvoll, fremmer følgende forslag om nytt tredje ledd i § 13 a:

       « Saker som er brakt fram i konsultasjonsorganet, skal legges fram for Stortinget i møte når utenrikskomiteen krever det. »

       Presidentskapets medlemmer Edvard Grimstad og Magnar Sortåsløkken slutter seg til forslaget som ble oversendt til Presidentskapet.