5. Administrative og organisatoriske spørsmål

      Kommunalbanken hadde ved utgangen av 1993 til saman 45 tilsette. Av desse var 4 stillingar tidsavgrensa engasjementer knytta til Rådgjevningsavdelinga i banken. I august 1993 blei det tilsett ny viseadministrerande direktør.

       For banken si rådgjevningsteneste er det frå og med 1992 innført ei form for bonusordning for alle medarbeidarane i avdelinga. Avtalen er inngått som ein særavtale mellom partane i banken med grunnlag i punkt VB i Hovedtariffavtalen (gjennomføring av effektiviseringstiltak), og etter godkjenning frå Finansdepartementet. I korte drag går avtalen ut på at det kan utbetalast ein bonus av overskottet til dei som er knytta til Rådgjevingstenesta, avgrensa til 50 % av grunnløn. I 1992 og 1993 blei det ikkje utbetalt bonus.

       Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rød Valgallianse, tar dette til orientering.

       Komiteens medlemmer fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rød Valgallianse har merket seg at det fra og med 1992 er innført en bonusordning for de ansatte i bankens rådgivningstjeneste som er hjemlet i en avtale om bonus fra rådgivningsavdelingens overskudd, begrenset oppad til 50 % av grunnlønn. Avtalen er godkjent av Finansdepartementet. Disse medlemmer viser til spørsmål fra saksordføreren 2. november 1994 om saken, og til finansministerens svar 5. desember 1994, med vedlegg. Nevnte brev med vedlegg følger som trykt vedlegg til denne innstilling. Disse medlemmer vil peke på at slike avtaler er uvanlig, selv i tilsvarende privat virksomhet, og at den ikke etter disse medlemmers mening er i tråd med statens lønnspolitikk.

       Disse medlemmer viser til at avtalen utløper 31. desember 1994 og disse medlemmer anbefaler at den ikke fornyes.