Vedlegg 2: Brev fra Finansdepartementet til Senterpartiets stortingsgruppe v/Per Olaf Lundteigen, datert 5. desember 1994.

St.meld. nr. 9 (1994-1995) - Norges Kommunalbank - bonusavtale for ansatte

       Det vises til brev hit av 2.11.d.å.

       Rådgivningstjenesten i Norges Kommunalbank er en selvstendig resultatenhet, som rapporterer direkte til administrerende direktør. Kommunalbanken fikk i 1992 tillatelse til å inngå forhandlinger med de ansattes organisasjoner med henblikk på å å inngå en særavtale med bakgrunn i daværende Hovedtariffavtalens pkt. VB (nåværende Hovedtariffavtalens pkt. 2.3.5).

       Enheten har f.t. 3 medarbeidere, som har tidsbegrensede ansettelseskontrakter - i realiteten avhengig av enhetens økonomiske utvikling. Lønnsnivået ligger til dels langt under det som kan tilbys i konkurrerende virksomheter, og det utbetales ikke overtidsgodtgjøring.

       Rådgivningstjenesten gikk med underskudd i 1992 (ca kr 52.000) og 1993 (ca kr 88.000). Avtalens bestemmelser om bonus har således ikke kommet til anvendelse så langt.

       Ved inngåelse av avtalen ble det lagt vekt på Kommunalbankens behov for å kunne rekruttere og beholde nødvendig kompetanse, samt Rådgivningstjenestens markedsutsatte posisjon. Det vil bli foretatt en evaluering av avtalen og dens betydning ved utløpet av 1994. Det gjøres for øvrig oppmerksom på at avtalen utløper 31.12.1994.

       Avtaleteksten følger vedlagt til orientering.