6. Hærens krigsstruktur innen distriktskommando Sør- og Vestlandet

   Departementet la i St.prp. nr. 27 (1993-1994), jf. Innst.S.nr.141 (1993-1994), fram forslag om Hærens framtidige krigsstruktur. Ved behandlingen sluttet Stortinget seg til departementets forslag, men vedtok samtidig at departementet skulle vurdere en økning av hærstrukturen med 2 feltbataljoner innen Distriktskommando Sør- og Vestlandets ansvarsområde i forhold til den strukturen som ble foreslått.

       Forsvarsdepartementet har bedt om Forsvarssjefens vurdering av spørsmålet. Forsvarssjefen har gjennomført kostnadsberegninger både med hensyn til drifts- og investeringskostnader for eventuelt to nye bataljoner som i perioden 1996-2012 vil utgjøre hhv. 99 og 818 mill. kroner. Basert på denne vurderingen har Forsvarssjefen ikke anbefalt at det etableres ytterligere to feltbataljoner innen Distriktskommando Sør- og Vestlandets område.

       Departementet slutter seg til Forsvarssjefens syn, og anbefaler derfor at det ikke opprettes to ekstra feltbataljoner innen Distriktskommando Sør- og Vestlandets område.