Vedlegg: Brev fra Forsvarsdepartementet, statsråden, til finanskomiteen, datert 16. november 1995:

Ang spørsmål fra forsvarskomiteen vedr Omgrupperingsproposisjonene for 1995

       Jeg viser til møte i Forsvarskomiteen onsdag 15 nov 1995 hvor det ble tatt opp det prinsipielle i å bruke ordet « lån » i omgrupperingsproposisjonen. Lån henspeiler til en midlertidig bevilging, et begrep som ikke eksisterer i bevilgningsregnskapet.

       Når vi bruker ordet « lån » i en proposisjon hvor vi ber Stortinget vedta endringer i bevilgningene innfører vi et nytt begrep som jeg er enig i at man bør unngå. Jeg ber derfor komiteen om å se bort i fra begrepet lån ved skriving av innstillingen og i stedet bruker begrepene omdisponere midler og tilbakeføre midler.

       Videre vil jeg henvise til to feil i omgrupperingen som det bes tas hensyn til ved skriving av innstilling:

       På s 4 under kap 1732 Sjøforsvaret, post 01 Løn og godtgjersle og post 11 Varer og tenestar, står det at Sjøforsvaret er tilført to ganger 14,5 mill kroner fra Forsvarets relokalisering Gardermoen. Dette er ikke riktig, midlene er for både post 01 og 11 tilført fra kap 1760, post 45 som det riktig står forklart under dette kapitlet.

       På side 11 under vedtakspostene for Inntekter står det feil tekst på kap 4719. Riktig tekst skal være

       « Fellesinstitusjoner og -utgifter under FD ».

       Når det gjelder komiteens spørsmål til Riksrevisjonens antegnelse vedr departementets løsning på å dekke inn overskridelsen på enkelte driftsposter i 1994, vises det til vedlagt kopi av vårt svar til Riksrevisjonen.