2. Saker om fritagelse av straff eller nedsettelse av straff (benådning)

       Justisdepartementet har i brev av 28. september 1995 gitt Stortinget følgende opplysninger om benådningssaker som er behandlet i dette tidsrommet:

       « Justisdepartementet viser til referatprotokollen for 1. halvår 1995 med benådningsforedrag m.v. og skal få gi en tallmessig oppstilling over benådningssaker for ovennevnte tidsrom.
       Vedrørende straff ilagt for forbrytelse og forseelse mot den alminnelige straffelov og en rekke særlover, er det i 1. halvår 1995 i statsråd innvilget 59 søknader om benådning med slik avgjørelse:

A. Frihetsstraff:   
Hel eller delvis ettergivelse 0
Ubetinget fengselsstraff omgjort til betinget fengselsstraff 39
Benådet til løslatelse p.p. 4
Fengselsstraff omgjort til betinget fengselsstraff + ubetinget bot 7
     50
     
B. Bøter:   
Hel eller delvis ettergivelse eller betinget ettergivelse 9
     59




       I henhold til kongelig resolusjon av 5. juni 1981 om delegasjon av Kongens myndighet etter Grunnloven § 20 til å avslå søknader om benådning til Justisdepartementet, har departementet i samme tidsrom avslått 181 søknader om benådning slik:

A. Frihetsstraff: 134  
B. Bøter: 47  
   181 »




       Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sigvald Oppebøen Hansen, Dagny Gärtner Hovig, Tom Thoresen og Rita Tveiten, fra Senterpartiet, Edvard Grimstad og Marit Tingelstad, fra Høyre, Jan P Syse og Petter Thomassen, fra Sosialistisk Venstreparti, Kjellbjørg Lunde, fra Kristelig Folkeparti, Dag Jostein Fjærvoll og fra Fremskrittspartiet, Carl I Hagen, har ingen merknader til dette.