4. Forslag fra mindretall

Forslag fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti:

Forslag 1

       Stortinget ber Regjeringen forut for nye konsesjonsrunder å legge fram forslag vedrørende omfanget av konsesjonsrunden, f.eks. ved at det blir foreslått en maksimumsbegrensning for antallet tildelinger i den aktuelle konsesjonsrunde.

Forslag 2

       Stortinget ber Regjeringen foreta endringer i beslutningsprosedyrene for utbygginger på norsk sokkel slik at Stortingets innflytelse kan sikres, herunder framleggelse av drivverdighetserklæringer for hvert enkelt felt, og at denne underlegges en mer omfattende behandling enn hittil.

Forslag 3

       Stortinget ber Regjeringen utsette 16. konsesjonsrunde til etter år 2000.

Forslag fra Senterpartiet og Kristelig Folkeparti:

Forslag 4

       Det henstilles til Regjeringen å sørge for at ny gassturbinteknologi som reduserer utslippene av CO2 betydelig, tas i bruk på Åsgard når denne er tilgjengelig for anvendelse, og at det således legges til rette for etterinstallering av slike gassturbiner.

Forslag fra Senterpartiet:

Forslag 5

       Stortinget samtykker i at Den norske stats oljeselskap A.S. kan delta i utbygging og drift av Åsgard og anlegg og drift av Åsgard transportsystem og gassbehandlingsanlegg i hovedsak i samsvar med Nærings- og energidepartementets anbefaling, likevel slik at Kollsnes blir ilandføringssted.

Forslag fra Høyre og medlemmet Hillgaar:

Forslag 6

       Stortinget ber Regjeringen utrede ulike modeller for delprivatisering av Statoil.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 7

       Åsgard-feltet bygges ikke ut.