3. Forslag fra mindretall

Forslag fra Senterpartiet:

Forslag 1

       Stortinget ber Regjeringen legge fram et mer konkretisert forslag om innføringen av innsatsstyrt finansiering. Forslaget må inneholde en konsekvensutredning av en slik finansieringsordning, der bl.a. forholdet til hvilke pasientgrupper dette skal gjelde for, virkningen ved behandling på ulike linjenivå og virkningen på sykehus/institusjonsstrukturen blir utredet nærmere.

Forslag 2

       Stortinget ber Regjeringen fremme en samlet utredning og plan for kapasitets- og ressursbehovet i norsk helsevesen, herunder behovet for personell, utstyr og økonomiske ressurser. Planen bør ha både en kortsiktig og langsiktig strategi og løsningsmodell.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 3

       Det innføres ny ventetidsgaranti for somatiske og psykiatriske pasienter fra 1. juli 1997 med tre måneders garantitid for pasienter i gruppe II og seks måneders garantitid for utvalgte pasienter i gruppe III. Det pålegges departementet å utarbeide bedre og sikrere faglige utvelgelseskriterier for de ulike pasientgrupper i gruppe II og gruppe III, i god tid før 1. juli 1997.