3. Komiteens merknader

       Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Høyre og representanten Roy N Wetterstad, har merket seg at kap. 800 Barne- og familiedepartementet, postene 01 og 11 økes med 4 mill. kroner pga. tiltak i form av utvalg.

       Flertallet har videre merket seg at denne økningen foreslås inndekket ved at kapitlene 846 Familie- og likestillingspolitisk forskning, 854 Tiltak i barne- og ungdomsvernet og 857 Barne- og ungdomstiltak, reduseres tilsvarende.

       Flertallet vil bemerke at bevilgningen på kap. 857, post 70 Barne- og ungdomsorganisasjoner, er ment å gå til det jevne helårlige arbeid i organisasjonene.

       Flertallet viser imidlertid til brev av 2. desember 1996 fra departementet hvor det fremgår at pga. en foretatt inndragning av midler etter kontroll av beregningsgrunnlaget for tilskudd, er det ubenyttede midler til disposisjon.

       Flertallet har for øvrig ingen merknader og slutter seg til forslagene i proposisjonen.

       Komiteens medlemmer fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti mener utredningsarbeid og andre tiltak departementet setter i gang, i hovedsak må finansieres innenfor departementets eget budsjett. Disse medlemmer vil derfor gå imot å overføre midler fra Familie- og likestillingspolitisk forskning, Tiltak i barne- og ungdomsvernet og Barne- og ungdomstiltak til departementets eget budsjett. Disse medlemmer finner imidlertid denne gang å kunne gå inn for at kap. 800 økes med 4 mill. kroner til de formål som er nevnt, men går imot reduksjonene på kap. 846, 854 og 857.