Innstilling fra valgkomiteen om valg av medlemmer og varamedlemmer til parlamentarikerforsamlingen til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

1. Valg til parlamentarikerforsamlingen til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa

Til Stortinget.

       En egen parlamentarikerforsamling til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (tidligere KSSE) ble formelt stiftet i Budapest 3.-5. juli 1992. Alle deltakerlandene er med i parlamentarikerforsamlingen og Stortinget besluttet 18. mars 1993 å opprette en fast norsk delegasjon til forsamlingen.

       Delegasjonen består av 6 faste medlemmer med personlige varamedlemmer, som velges for hele stortingsperioden. Stortinget valgte 4. november 1993, med suppleringsvalg 16. desember 1993 og 25. januar 1996, følgende medlemmer og varamedlemmer for stortingsperioden 1993/94 - 1996/97:

       Medlemmer: 1. Stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl. Stortingsrepresentantene 2. Odd Eriksen. 3. Bjørg Hope Galtung. 4. Ingvald Godal. 5. Erik Solheim. 6. Are Næss.

       Varamedlemmer: For Kolle Grøndahl: Hallvard Bakke. For Eriksen: Aud Gaundal. For Hope Galtung: Ola D Gløtvold. For Godal: Erna Solberg. For Solheim: Grethe Fossli. For Næss: Fridtjof Frank Gundersen.

2. Komiteens tilråding

      Valgkomiteen viser til dette og rår Stortinget til å gjøre følgende

vedtak:

       Som medlemmer og varamedlemmer av parlamentarikerforsamlingen til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa velges for stortingsperioden 1997/98 - 2000/01:

       Medlemmer:

1. Stortingsrepresentant Grethe G Fossum.
2. Stortingsrepresentant Kjell Engebretsen.
3. Stortingsrepresentant Fridtjof Frank Gundersen.
4. Stortingsrepresentant Are Næss.
5. Stortingsrepresentant Bjørn Hernæs.
6. Stortingsrepresentant Tor Nymo.

       Varamedlemmer:

       For Fossum: Stortingsrepresentant Oddbjørg Ausdal Starrfelt. For Engebretsen: Stortingsrepresentant Sigvald Oppebøen Hansen. For Gundersen: Stortingsrepresentant Christopher Stensaker. For Næss: Stortingsrepresentant Anne Brit Stråtveit. For Hernæs: Stortingsrepresentant Trond Helleland. For Nymo: Stortingsrepresentant Erik Solheim.

Oslo, i valgkomiteen, den 3. november 1997.

Kirsti Kolle Grøndahl, Rigmor Kofoed-Larsen,
leder. sekretær