2. Komiteens merknader

      Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Mimmi Bæivi, Bjarne Håkon Hanssen, Kjell Opseth, Torstein Rudihagen, Oddbjørg Ausdal Starrfelt og Rita Tveiten, fra Fremskrittspartiet, Øystein Hedstrøm og Terje Knudsen, fra Kristelig Folkeparti, Modulf Aukan og Anita Apelthun Sæle, fra Høyre, Ansgar Gabrielsen og Ivar Kristiansen, fra Senterpartiet, lederen Odd Roger Enoksen og fra Venstre, Leif Helge Kongshaug, viser til at det er etablert en ordning med omfordeling av melkekvoter og at første runde av kvoteomsetningen er gjennomført.

       Komiteen viser til vedlagte brev fra Landbruksdepartementet, datert februar 1998, og har merket seg at hensikten med nyordningen er å gi aktive melkeprodusenter muligheter til å ta ut ledig kapasitet til melkeproduksjon og at noen slutter eller går over til annen produksjon.

       Komiteen vil peke på at kvoteordningen for melk er en del at virkemiddelsystemet i jordbruksavtalen og at Stortinget har anledning til å vurdere ordningen ved behandlingen av de årlige proposisjoner om jordbruksoppgjøret.

       Komiteen har merket seg Regjeringens initiativ til å legge fram en stortingsmelding om landbrukspolitikken for Stortinget i løpet av 1999. Komiteen mener melkesektoren, inkludert kvoteordningen for melk, må gjennomgås i sammenheng med arbeidet med den varslede stortingsmeldingen.