3. Forslag frå mindretal

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 1

       Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å innføre krav om tilfredsstillende kunnskaper i norsk skriftlig og muntlig som vilkår for å oppnå norsk statsborgerskap.

Forslag 2

       Stortinget ber Regjeringen innføre bestemmelser som sikrer at personer som en kommune mottar integreringstilskudd for bosetting for ikke kan motta sosialhjelp eller andre offentlige tilskudd eller bistand i en annen kommune som de måtte flytte til innen utløpet av den periode den opprinnelige bosettingskommune mottar integreringstilskudd for.

Forslag 3

       Stortinget ber Regjeringen gjennomgå alt offentlig regelverk med sikte på å sikre at flyktninger og asylsøkere ikke mottar noen fordeler fremfor nordmenn som har tilsvarende ønsker og behov.

Forslag 4

       Stortinget ber Regjeringen basere sin politikk på at alle statsborgere skal likebehandles uavhengig av rase, religion og etnisk opprinnelse.

Forslag 5

       Stortinget ber Regjeringen intensivere og sikre integreringsprosessen ved at opplæring i norsk skal være obligatorisk for alle flyktninger og innvandrere.

Forslag 6

       Stortinget ber Regjeringen fremme sak for Stortinget om iverksettelse av en integreringspolitikk basert på FAFOs 10 bud i FAFO-rapport nr. 234:1997 « Virker tvang? ».