Vedlegg 3. Brev fra Planleggings- og samordningsdepartementet til departementene og Statsministerens kontor datert 2. juli 1997.

       I 1998 kommer oversikten over statlige styrer, råd og utvalg som St.meld. nr. 7.

Vedr. skjema for utfylling

       Statens forvaltningstjeneste (Ft) sender i disse dager ut skjema A og B for registrering av styrer, råd og utvalg, og medlemmene som deltar i disse. Vi gjør oppmerksom på at det er foretatt noen mindre endringer på utvalgsskjemaet A. Det er satt inn en ny rubikk under hovedfunksjon kalt « prosjektstyring ». I tillegg er det gjort en tilføyelse under punktet « geografisk virkemåte », hvor EU/EØS utvalg har fått en egen rubrikk. Til slutt er det tatt inn et eget punkt om deltakelse for å få fram hvorvidt det er ekstern deltakelse i utvalgene, og bredden i deltakelsen.

Vedr. registrering av kostnader

       Riksrevisjonen har i brev til PSD påpekt at utgiftene til styrer, råd og utvalg m.m. ikke er godt nok dokumentert. På slutten av året sender Statens forvaltningstjeneste som vanlig ut et eget skjema for registrering av antall møter og utgifter i året som har gått. Det sendes ut et skjema for hver enhet. Vi ber adressatene om å påse at skjema for utgifter fylles ut nøyaktig ved årsskiftet, selv om det ikke er påløpt utgifter.

       Eventuelle spørsmål i denne saken kan rettes til:

       Rådgiver Tom Arne Nygaard, tlf 22 24 49 71 eller f.kons Knut Ove Nordås, tlf 22 24 49 52.