Vedlegg: Brev fra Arbeids- og administrasjonsdepartementetv/statsråd Jørgen Kosmo til kommunalkomiteen, datert 20. april 2001

Jeg viser til Kommunalkomiteens oversendelse av Dokument 8-forslag fra stortingsrepresentantene Jan Petersen, Sverre J. Hoddevik og Erna Solberg om å gjennomgå arbeidsmiljølovens regler om overtid for å gjøre reglene mer fleksible og tilpasset et moderne arbeidsliv.

Det kan i den sammenheng opplyses at det er en prioritert oppgave for Regjeringen i tiden fremover å foreta en større gjennomgang av arbeidsmiljøloven og annen lovregulering på arbeidsmiljø-/arbeidsrettsområdet og videreutvikle denne frem mot en mer helhetlig arbeidslivslovgivning. Tankegangen er at en slik lovgivning kan ta opp i seg problemstillinger knyttet til nye gruppers krav og behov, og gi løsninger på problemstillinger som skapes med innføringen av ny teknologi, nye arbeidsformer og nye måter å kombinere fritid og arbeid på. Økte muligheter til å variere arbeidsmengden i løpet av livet er ett av de tema som skal vektlegges.

Med tanke på å oppnå en mer helhetlig lovregulering av arbeidsmiljø-/arbeidsrettsområdet anser jeg det som viktig at arbeidsmiljølovens arbeidstidsregler inngår i en slik større gjennomgang av arbeidsmiljølovgivningen i sin helhet.