3. Forslag frå mindretal

Forslag frå Kristeleg Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre:

Forslag 1

Stortinget ber Presidentskapet utrede opprettelse av et norsk parlamentarikerkontor i Brussel.

Forslag 2

Stortinget ber Regjeringen ta initiativ til å opprette Norges Hus i Brussel med sikte på å formidle informasjon, styrke innsynet i og gi kunnskap om saker som har relevans for norske borgere, næringsliv, organisasjoner og media.

Forslag frå Kristeleg Folkeparti, Senterpartiet og Venstre:

Forslag 3

Stortinget ber Regjeringen om å ta initiativ til en evaluering av de demokratiske prosessene knyttet til EØS-avtalen med sikte på gjøre disse mer åpne, tilgjengelige og inkluderende.

Forslag 4

Stortinget ber Regjeringen om å gi en samlet årsmelding til Stortinget over implementering av EØS-relevante vedtak i forskrifter og lover samt gi en oversikt over norske EØS-saker fremmet av ESA og over EØS-saker reist for EFTA-domstolen eller norske domstoler.

Forslag frå Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 5

  • 1. Stortinget ber Regjeringen om å opprette en økonomisk støtteordning som organisasjonene kan søke støtte fra til kompetansebygging i EU-spørsmål og til påvirkningsarbeid i forhold til EU.

  • 2. Stortinget ber Regjeringen om å utvikle rutiner for å informere relevante organisasjoner på et tidligst mulig stadium om EØS-relevante saker som kan ha direkte interesse for organisasjonene.

  • 3. Stortinget ber Regjeringen om å vurdere om det bør gis økt økonomisk støtte til partienes EU-arbeid.