4. Generelle merknader

Komiteen ber Regjeringen om å gå igjennom prosedyrene i forbindelse med statsrådsprotokollene, for å få mest mulig ensartethet. Komiteen peker i denne forbindelse spesielt på følgende; måten (innbundet/løsblad) protokollene blir oversendt fra departementene, tidspunktet for når departementene oversender protokollene samt innholdet av de oversendte protokollene.

Komiteen ber videre Regjeringen ved de halvårlige oversendelsene av protokollene utarbeide en oversikt over fastsatte forskrifter fordelt på departement samt forskrifter som er blitt opphevet i perioden.

Komiteen viser til at man i forbindelse med gjennomgangen av statsrådets protokoller denne gangen rettet en henvendelse til statsministeren for å få redegjort for på hvilke måte Regjeringen og departementene kvalitetssikrer at Stortingets forutsetninger blir fulgt opp i utarbeidelse av forskriftene, spesielt de av forskriftene som blir utarbeidet av underliggende etater/organer.

Det opplyses at komiteen i sin kontroll hvert halvår vil plukke ut noen utvalgte forskrifter og foreta en total gjennomgang av disse. Komiteen ber i denne forbindelse Regjeringen legge forholdene til rette for en slik kontroll.