Vedlegg 1: Brev fra næringskomiteen v/leder til Nærings- og handelsdepartementet, statsråden, datert 28. september 2004

St.meld. nr. 42 (2003-2004) Status for IT- og kunnskapssenteret på Fornebu

Næringskomiteen har for tiden til behandling St.meld. nr. 42 (2003-2004), Status for IT- og kunnskapssenteret på Fornebu. Næringskomiteen har følgende spørsmål knyttet til saken:

Regjeringen sier i St.meld. nr. 42 (2003-2004), Status for IT- og kunnskapssenteret på Fornebu, i kapittel 6 om statens videre engasjement i senteret at det skal foretas en samfunnsøkonomisk kost/nytte-analyse av scenariet der staten avhender sine aksjer og trekker seg ut av IT Fornebu. Det vises i denne sammenheng også til presseoppslag i Asker og Bærum Budstikke den 18. september d.å. der næringsministeren gjentar dette.

Ved Samarbeidsregjeringens tiltredelse ble det inngått en avtale med Fremskrittspartiet. Ett av de berørte forhold i denne sammenheng er at Samarbeidsregjeringen skal respektere de vedtak og de investeringsbeslutninger som Stortinget har fattet knyttet til etableringen av IT-, kunnskaps- og innovasjonssenter på Fornebu. Næringsministerens signaler om mulig nedsalg knyttet til statens engasjement i kunnskapssenteret på Fornebu kan oppfattes å være i strid med disse forutsetningene, se vedlegg brev fra Ansgar Gabrielsen datert 09.12.2003.

Kan statsråden bekrefte at Samarbeidsregjeringen vil respektere de vedtak og investeringsbeslutninger som er fattet knyttet til IT Fornebu, herunder at statens eierandel skal opprettholdes?