Forslag fra mindretall

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti:

  • 1. Stortinget ber Regjeringen innføre entreprenørskap som obligatorisk tverrfaglig emne og metode i grunnopplæringen. Entreprenørskapsopplærin-gen skal forankres i en egen læreplan, der mål og innhold for opplæringen på alle trinn tydelig fremgår. Utformingen av egne læreplaner for entreprenørskap gjøres i sammenheng med den øvrige reformering av læreplanverket frem mot 2006.

  • 2. Stortinget ber Regjeringen organisere alle tverrfaglige emner (entreprenørskap, teknologi og design, miljølære) i grunnopplæringen i egne lære- eller temaplaner. Temaplanene må angi kompetansemål for hvert emne og utformes slik at emnets helhet og intensjon trer tydelig frem. Innholdet i disse planene må koordineres slik at de understøtter hverandre på beste måte.

  • 3. Stortinget ber Regjeringen legge til rette for et kompetanseløft innenfor entreprenørskapsopp-læringen. Et kompetanseløft vil kreve etter- og videreutdanning av lærere og utvikling av nye og egnede læremidler, samt faglig og metodisk entreprenørskapsopplæring i lærerutdanningen. Regjeringen bes komme tilbake til Stortinget på egnet måte med et samlet opplegg.

  • 4. Stortinget ber Regjeringen ta ansvar for at "Program for nyskaping og entreprenørskap i opplæring og utdanning i Norge" gjennom organisasjonen Ungt Entreprenørskap (UE) føres videre. Statlig finansiering skal foregå gjennom egen bevilgning over statsbudsjettet.