Vedlegg 1: Brev fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til Landbruks- og matdepartementet v/statsråden, datert 9. mars 2006

St.meld. nr. 4 (2005-2006) Om anmodnings- og utredningsvedtak i stortingssesjonen 2004-2005

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden til behandling St.meld. nr. 4 (2005-2006) Om anmodnings- og utredningsvedtak i stortingssesjonen 2004-2005.

Av meldingen fremgår det at Landbruks- og matdepartementet har ansvar for oppfølging av vedtak nr. 350 som lyder som følger:

"Stortinget ber Regjeringen nedsette et utvalg, også med uavhengige representanter, for å gjennomgå størrelse på og antall vaktområder for veterinærer, samt en tilpasning av bemanning av områdene etter behov. Utvalgets arbeid bør være avsluttet innen oktober 2005 og må ta utgangspunkt i de økonomiske rammene for den vedtatte avtalen."

I henhold til stortingsmeldingen har Landbruks- og matdepartementet i brev av 26. august 2005 til Statsministerens kontor, uttalt følgende om oppfølgingen av vedtaket:

"Landbruks- og matdepartementet har nedsatt et utvalg som skal gjennomgå organisering av klinisk veterinærvakt i tråd med stortingsvedtaket. I tillegg til Den norske veterinærforening, Mattilsynet og Landbruks- og matdepartementet som saken direkte angår, deltar KS, Norges Bondelag og Norsk bonde- og småbrukarlag i utvalget. Utvalget har også ett frittstående medlem. Utvalget arbeider ut fra en målsetting om å levere sine forslag i oktober/november 2005. Stortinget vil bli nærmere orientert om utvalgets forslag og oppfølging av dette på egnet måte."

Av ovennevnte fremgår det at utvalget skulle levere sine forslag høsten 2005. På dette grunnlaget ber kontroll- og konstitusjonskomiteen om å bli orientert om eventuell videre oppfølging av denne saken.

Komiteen skal avgi sin innstilling 14. mars og ber derfor om et snarlig svar.