Forslag fra mindretall

Forslag fra Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre:

Forslag 1

  • 1. St.meld. nr. 11 (2006-2007) Om støtteordningen for elektrisitetsproduksjon fra fornybare energikilder (fornybar elektrisitet), sendes tilbake til Regjeringen.

  • 2. Stortinget ber Regjeringen så raskt som mulig gjenoppta forhandlingene med Sverige om et felles marked for el-sertifikater.

Forslag 2

Stortinget ber Regjeringen, innenfor rammen av grunnfondet for fornybar energi eller et el-sertifikatmarked, finne en finansieringsordning som sikrer at vindkraftanlegg med byggestart før 1. januar 2004 får en produksjonsstøtte av den størrelsesorden de var forespeilet da investeringene ble gjort.

Forslag 3

Stortinget ber Regjeringen utarbeide en oversikt over potensialet for utvidelse og opprustning av eksisterende vannkraftverk i Norge, samt foreslå virkemidler som kan realisere O/U-potensialet.

Forslag fra Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti:

Forslag 4

Stortinget ber Regjeringen foreta en evaluering av støtteordningen for elektrisitetsproduksjon fra fornybare energikilder i 2010.

Forslag fra Fremskrittspartiet og Høyre:

Forslag 5

Stortinget ber Regjeringen foreta en konsekvensutredning vedrørende vern av Vefsna før eventuelt vernevedtak fattes.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 6

Stortinget ber Regjeringen delegere konsesjonsmyndighet fra NVE til den enkelte kommune for utbygging av mikro-, mini- og småkraftverk inntil 3 MW installert kapasitet, samt forenkle saksbehandlingen for småkraftverk.

Forslag 7

Stortinget ber Regjeringen gjennomgå tidligere avslåtte eller reduserte vannkraftkraftutbygginger de siste 15 årene, kartlegge kraftpotensialet og fremme egen sak om dette for Stortinget.

Forslag 8

Stortinget ber Regjeringen øke grensen for konsesjonsbehandling av småkraftverk i vernede vassdrag fra 1 MW til 3 MW, samt åpne opp for et mer fleksibelt vassdragsvern i forhold til utbygging av småkraftverk i vernede vassdrag.

Forslag 9

Stortinget ber Regjeringen så raskt som mulig å legge frem forslag om å realisere det gjenstående potensial for vannkraftutbygging i samlet plan. Forslaget skal omhandle vannkraftutbygginger både i kategori 1 og kategori 2 i samlet plan.

Forslag fra Høyre:

Forslag 10

Stortinget ber Regjeringen delegere konsesjonsmyndighet fra NVE til den enkelte kommune for utbygging av mikro- og minikraftverk inntil 1 MW installert kapasitet, samt forenkle saksbehandlingen for småkraftverk.

Forslag fra Kristelig Folkeparti og Venstre:

Forslag 11

Stortinget ber Regjeringen revurdere støttenivået til fornybar elektrisitetsproduksjon for å utløse mer produksjon.

Forslag 12

Stortinget ber Regjeringen utrede en energifondsordning for landbruket.

Forslag fra Kristelig Folkeparti:

Forslag 13

Stortinget ber Regjeringen gjennomgå rammevilkårene for fjernvarmeanlegg og legge fram sine vurderinger for Stortinget i statsbudsjettet for 2008.

Forslag fra Venstre:

Forslag 14

Stortinget ber Regjeringen gi produksjon av varme fra bioenergi samme vilkår som produksjon av elektrisitet fra bioenergi.