Komiteens gjennomgang av Saker om fritagelse av straffeller nedsettelse av straff (benådning)

Stortinget har den 7. mai 2007 mottatt følgende redegjørelse fra Justis- og politidepartementet om benådningssøknader innvilget i statsråd i perioden 1. juli-31. desember 2006:

"Stortingets gjennomgåelse av benådningssaker 2. halvår 2006

Justisdepartementet viser til referatprotokollen for 2. halvår 2006 med benådningsforedrag m.v. og skal få gi en tallmessig oppstilling over benådningssaker for ovennevnte tidsrom.

Vedrørende straff ilagt for forbrytelse og forseelse mot den alminnelige straffelov og en rekke særlover, er det i 2. halvår 2006 i statsråd innvilget 30 søknader om benådning med slik avgjørelse:

A. Frihetsstraff:

Benådning uten prøvetid

0

Benådning til betinget straff med prøvetid på 2 år, jf. strl. §§ 52-54

21

Benådning til løslatelse på prøve hvor soning er påbegynt

4

Benådning til betinget straff med prøvetid + ubetinget bot

0

25

B. Bøter:

Hel eller delvis benådning eller betinget benådning

5

30

I henhold til kongelig resolusjon av 5. juni 1981 om delegasjon av Kongens myndighet etter Grunnloven § 20 til å avslå søknader om benådning til Justisdepartementet, har departementet i samme tidsrom avslått 148 søknader om benådning slik:

A. Frihetsstraff

B. Bøter

91

57

148"

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Berit Brørby, Svein Roald Hansen og Ivar Skulstad, fra Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen og lederen Lodve Solholm, fra Høyre, Per-Kristian Foss, fra Sosialistisk Venstreparti, Inge Ryan, fra Kristelig Folkeparti, Solveig Kopperstad Bratseth, og fra Senterpartiet, Magnhild Meltveit Kleppa, har ingen merknader.