2. Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sigrun Eng, Steinar Gullvåg, Gorm Kjernli, Sigvald Oppebøen Hansen og Arne L. Haugen, fra Fremskrittspartiet, Hans Frode Kielland Asmyhr, Kåre Fostervold og Øyvind Korsberg, fra Høyre, Torbjørn Hansen og Elisabeth Røbekk Nørve, fra Sosialistisk Venstreparti, Inge Ryan, fra Kristelig Folkeparti, Ingebrigt S. Sørfonn, fra Senterpartiet, lederen Ola Borten Moe, og fra Venstre, Leif Helge Kongshaug, viser til at de fleste av Regjeringens endringsforslag til bevilgninger under enkelte kapitler og poster i Landbruks- og matdepartementets budsjett for 2007 er å regne som tekniske endringer.

Komiteen merker seg at Regjeringen foreslår endringer i enkelte poster knyttet til gjennomføring av jordbruksavtalen m.m. Pris- og frakttilskuddene (post 73) foreslås redusert med 52,4 mill. kroner, hovedsakelig som følge av lavere produksjon enn forventet av storfe og sau.

Utbetalingene til naturskadeerstatning (post 71) ligger an til å bli høyere enn normalt i 2007, grunnet flommen på Østlandet. Regjeringen foreslår en økning på 15 mill. kroner for å dekke behovet for dette året, samtidig som tilsagnsfullmakten foreslås økt med 38 mill. kroner til 78 mill. kroner. Komiteen slutter seg til dette. Komiteen er videre kjent med at Landbruks- og matdepartementet arbeider med en bred gjennomgang av statens naturskadeordning, der bl.a. ordningens omfang vurderes nærmere.

Komiteen er kjent med Regjeringens arbeid med å etablere en infrastruktur for elektronisk utveksling av informasjon i matkjeden, og slutter seg til de foreslåtte budsjettendringer i denne sammenheng.

Komiteen viser videre til de øvrige endringer proposisjonen omtaler, og støtter disse.