2. Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Gunn Karin Gjul, Knut Werner Hansen, Britt Hildeng og Espen Johnsen, fra Fremskrittspartiet, Ulf Erik Knudsen og Karin S. Woldseth, fra Høyre, Olemic Thommessen, fra Sosialistisk Venstreparti, May Hansen, fra Kristelig Folkeparti, lederen May-Helen Molvær Grimstad, fra Senterpartiet, Magnhild Eia, og fra Venstre, Trine Skei Grande, merker seg behovet for å øke bevilgningen på kap. 315 Frivillighetsformål i 2007 med 3,7 mill. kroner for å unngå avkorting i kompensasjonen til frivillige organisasjoner. Det endelige kompensasjonsbeløpet avhenger av resultatet av klagebehandlingen, som ennå ikke er avsluttet.

Komiteen understreker at en bør tilstrebe mest mulig forutsigbare rammevilkår for frivillige organisasjoner, og er derfor tilfreds med at alle kvalifiserte søkere får full kompensasjon for innbetalt tjenestemoms i 2006.

Komiteen viser for øvrig til de respektive partiers merknader i forbindelse med behandlingen av St.prp. nr. 1 (2007-2008). Komiteen har ellers ingen merknader til proposisjonens innhold.