Brev fra Landbruks- og matdepartementet v/statsråden til Stortinget v/ekspedisjonskontoret, datert 2. november 2010

Korrespondanse mellom LMD og Senterpartiet knyttet til fornybarprosjekter, finansiering og organisering

Jeg viser til deres brev av 28. oktober 2010 med spørsmål knyttet til korrespondanse mellom Landbruks- og matdepartementet og Senterpartiet knyttet til fornybarprosjekter, finansiering og organisering.

Korrespondansen mellom Senterpartiet og LMD som etterspørres i saken består av tre e-poster mellom daværende generalsekretær i Senterpartiet Ivar Egeberg og politisk rådgiver Ane Kismul i LMD. De tre e-postene er tidligere offentliggjort, enten av OED eller ved at det er gitt til media:

  • 11. E-post av 29. april 2009 fra Ivar Egeberg til Ane Kismul

  • 12. E-post av 5. mai 2009 fra Ane Kismul til Ivar Egeberg

  • 13. E-post av 5. mai 2009 fra Ivar Egeberg til Ane Kismul

E-post nr. 1 inneholder kun faglige spørsmål og vurderinger. E-posten er korrespondanse mellom politikere som i utgangspunktet ikke omfattes av offentleglova. Vi har imidlertid allerede gitt innsyn i den etter innsynsbegjæring fra TV2. Dette skyldes at e-posten ble videresendt til embetsverket i departementet med spørsmål om kommentarer fra de som arbeider med deler av energiproblematikken, og at den derfor kan regnes som saksdokument for forvaltningen etter en streng fortolkning av offentleglova.

E-post nr. 2 inneholder kun faglige vurderinger.

E-post nr 3 inneholder i hovedsak faglige og partiinterne vurderinger. Finansiering av prosjektet er nevnt i ett av de 16 punktene som ramses opp i mailen. Denne mailen er ikke besvart fra Ane Kismul.

Både e-post nr. 2 og 3 ble oversendt fra OED til Justisdepartementets lovavdeling i forbindelse med habilitetsvurderingen som ble gjort i saken. De er også publisert på Olje- og energidepartementets hjemmesider i forbindelse med habilitetsvurderingen (vedlegg 4 til Brev fra OED til Justisdepartementets lovavdeling av 29. september 2010).

Alle tre e-postene er vedlagt dette brevet.