Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Justis- og politidepartementet v/statsråden, datert 4. november 2010

Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2009 – Dokument 1 (2010-2011)

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden til behandling Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2009 – Dokument 1 (2010-2011). Som et ledd i sin behandling av saken ønsker komiteen å stille følgende spørsmål om rapporteringen på Justis- og politidepartementets område:

  • 1. Riksrevisjonen har over år tatt opp anskaffelsesvirksomheten i underliggende etater og virksomheter. Det kommer likevel frem at det fortsatt gjennomføres ulovlige direkteanskaffelser, ulovlig forlengelse av inngåtte rammeavtaler og at det er mangelfull dokumentasjon i anskaffelsesprosesser under Justis- og politidepartementets ansvarsområde. Det synes uklart for Riksrevisjonen om de tiltak departementet har iverksatt har hatt effekt. Mener statsråden at de gjennomførte tiltak på anskaffelsesområdet har hatt ønsket effekt? På hvilken måte sikrer departementet at iverksatte tiltak faktisk gir effekt i etater og virksomheter?

  • 2. Riksrevisjonen viser til at forhold ved informasjonssikkerhet, anskaffelser og svakheter ved Politidirektoratets forvaltning og gjennomføring av budsjettet, er tatt opp tidligere. Disse forholdene er så dårlig løst at Riksrevisjonen har tatt forholdene opp på nytt. Hva er årsaken til at statsråden prioriterer oppfølging av Riksrevisjonens rapportering så lavt at det er nødvendig med ytterligere oppfølging fra Riksrevisjonens side?

  • 3. Hva er status for de 15 leilighetene – disponert av Oslo politidistrikt – som lenge har stått tomme og som etter departementets opplysninger skal være solgt i løpet av tidlig november 2010?

Av hensyn til den videre fremdrift i saken, bes det om raskt svar.