Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet v/statsråden, datert 16. november 2010

Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2009 – Dokument 1 (2010-2011)

Komiteen viser til brev av 4. november 2010 med spørsmål i tilknytning til komiteens behandling av Dokument 1 (2010-2011) fra Riksrevisjonen. Komiteen ønsker å stille følgende tilleggsspørsmål:

  • 1. Det vises til at Riksrevisjonen omtaler en rapport fra Departementenes servicesenter av 21. august 2008 som avdekker de vesentlige sikkerhetsproblemer knyttet til Deptnett/U. Var departementet kjent med disse problemene før denne rapporten ble oversendt departementet?

  • 2. Er departementet tilfreds med DSS’ oppfølging av de sikkerhetsproblemer som ble avdekket?

  • 3. Hva er årsaken til at de lekkasjeproblemer som rapporten avdekket i 2008 ikke umiddelbart ble gjort kjent for andre departementer som brukere av nettet? Det vises til at kommunikasjonen omfatter eksempelvis sensitive personopplysninger, selskapsinformasjon og informasjon om petroleumsressurser.

  • 4. Er Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet blitt gjort kjent med datasikkerhetsproblemene i DSS utelukkende tjenestevei eller også gjennom en såkalt varslersak?

Av hensyn til den videre fremdrift i denne saken, bes det om et raskt svar.