Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Jorodd Asphjell, Thomas Breen, Are Helseth, Tove Karoline Knutsen, Sonja Mandt og Wenche Olsen, fra Fremskrittspartiet, Leif Eriksen, Kari Kjønaas Kjos og Per Arne Olsen, fra Høyre, lederen Bent Høie, Sonja Irene Sjøli og Erna Solberg, fra Sosialistisk Venstreparti, Audun Lysbakken, fra Senterpartiet, Kjersti Toppe, og fra Kristelig Folkeparti, Line Henriette Hjemdal, har når det gjelder kapitler som ikke er omtalt nedenfor, ingen merknader og slutter seg til de framlagte forslagene i proposisjonen.

Kap. 722 Norsk pasientskadeerstatning

Komiteen merker seg at antall nye saker har økt med 23 prosent i 2012, og støtter at bevilgningen økes med 3 mill. kroner. Komiteen viser til tidligere orientering i Prop. 1 (2011–2012) om påvist sammenheng mellom influensavaksinen Pandemrix og narkolepsi hos barn og støtter forslaget om tilleggsbevilgning på 33 mill. kroner for å dekke antatt økte erstatningsutbetalinger i 2012.

Kap. 732 Regionale helseforetak

Komiteen merker seg at aktivitetstall for innsatsstyrt finansiering i regionale helseforetak indikerer en vekst på om lag 2,3 prosent mer enn lagt til grunn i aktivitetsbestillingen til de regionale helseforetakene, og komiteen støtter at bevilgningen økes med 250 mill. kroner som følge av dette. Komiteen merker seg videre at anslaget for enhetsprisen for 2012 er satt 0,2 prosent for lavt, og at bevilgningen derfor foreslås økt med 30 mill. kroner.

Komiteen registrerer at kommunenes utgifter til kommunal medfinansiering basert på aktivitetstall t.o.m. 2. tertial 2012 tilsvarer om lag 5,2 mrd. kroner sammenholdt med at om lag 5 mrd. kroner er overført. Komiteen viser til at opprettelse av nye døgntilbud med øyeblikkelig hjelp i kommunene er finansiert fra de regionale helseforetakene. Kommuner i Helse Nord og Helse Vest har søkt om mindre tilskudd, og midler tilbakeføres til disse regionale helseforetak som forutsatt, tilsvarende 4,5 mill. kroner.

Komiteen viser til at prognosen for poliklinisk aktivitet er høyere enn lagt til grunn, og støtter at bevilgningen økes med 60 mill. kroner.

Kap. 2711 Spesialisthelsetjeneste mv.

Komiteen merker seg at utgiftene til refusjon for spesialisthjelp var 4,9 prosent høyere enn ved tilsvarende tidspunkt i 2011 og at bevilgningen foreslås økt med 25 mill. kroner. Komiteen viser til at utgiftene til refusjon for psykologhjelp og tannlegehjelp var henholdsvis 5 og 11,8 prosent høyere enn ved tilsvarende tidspunkt i 2011, og at bevilgningene foreslås redusert med henholdsvis 5 og 39 mill. kroner.

Utgiftene til refusjoner til private laboratorier og røntgeninstitutt var per 30. september 2012 knapt 22 prosent høyere enn på tilsvarende tidspunkt i 2011. Komiteen mener dette viser at private aktører supplerer det offentlige helsevesenet på en god måte innenfor medisinsk diagnostikk, og støtter at bevilgningen økes med 120 mill. kroner.

Kap. 3732 Regionale helseforetak

Komiteen merker seg at faktisk pensjonspremie for 2012 medfører en redusert likviditetsutbetaling på om lag 206 mill. kroner sammenholdt med saldert budsjett for 2012. I tråd med etablert opplegg for håndtering av differansen mellom helseforetakenes pensjonskostnad og pensjonspremie skal kravet om reduksjon av driftskredittrammen økes med 206 mill. kroner.