Vedlegg - Brev fra Utenriksdepartementet v/statsråd Ine Eriksen Søreide til Stortinget, datert 21. desember 2018

Vedlegg
FORELEGG FOR STORTINGET AV OVERENSKOMSTER INNGÅTT MED FREMMEDE MAKTER I 2015

I henhold til Grunnloven § 75 bokstav g, og i medhold av kongelig resolusjon av 20. desember 2018, har Utenriksdepartementet den ære å meddele Stortinget overenskomster som Norge har inngått med fremmede stater eller internasjonale organisasjoner i 2015.

Foredraget i Statsråd, som ligger til grunn for ovennevnte resolusjon, er vedlagt en oversikt over hvilke overenskomster som er inngått. Gjenpart av foredraget vedlegges i to eksemplarer, sammen med to eksemplarer av hver av de to heftene som utgjør «Overenskomster med fremmede stater» for 2015, hefte nr. 1/2015 og 2/2015. Dokumentene oversendes også på vedlagte minnepinne.

For de overenskomster som er innrykket i «Overenskomster med fremmede stater», er det i traktatforelegget gitt henvisning til årgang og sidetall der tekstene er gjengitt. For overenskomster som er innrykket i andre publikasjoner enn «Overenskomster med fremmede stater», vedlegges ikke tekster. Dette gjelder EØS-komiteens beslutninger, som er publisert i EØS-tillegget til EU-tidene. I traktatforelegget er det for disse overenskomster gitt henvisning til årgang og tidsskriftnummer der disse er publisert. For de overenskomster som er forelagt Stortinget før ikrafttredelse, er det også gitt henvisning til de respektive stortingsdokumenter.

Oversikten omfatter i tråd med etablert praksis ikke overenskomster vedrørende utviklingshjelp.