Lagtinget - Møte torsdag den 7. juni 2001 kl. 13.40

Dato: 07.06.2001

Dokumenter: (Besl. O. nr. 108 (2000-2001), jf. Innst. O. nr. 101 (2000-2001)og Ot.prp. nr. 71 (2000-2001))

Sak nr. 15

Odelstingets vedtak til lov om endringer i lov 28. februar 1986 nr. 8 om adopsjon og i lov 30. april 1993 nr. 40 om registrert partnerskap

Talere

Elsa Skarbøvik (KrF): Jeg viser til debatten i Odelstinget om denne saken og vil fremme følgende forslag på vegne av Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og representanten Stolt-Nielsen:

«Odelstingets vedtak bifalles ikke.

Lagtingets anmerkning:

Det henstilles til Odelstinget å henlegge lovforslaget.»

Presidenten: Elsa Skarbøvik har på vegne av Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og representanten Stolt-Nielsen fremsatt det forslag hun nå har referert.

Inger Stolt-Nielsen (TF): Jeg må få lov å slippe til her og henvise til at i debatten i Odelstinget var min gruppe ikke til stede. Her har det skjedd en feil et eller annet sted på vei fra komite til storting, som jeg beklager.

Jeg tar selvfølgelig selvkritikk for at jeg ikke hadde lest gjennom innstillingen da den lå i Odelstinget. Jeg er ved en feiltagelse kommet med i en merknad på side 3 i innstillingen, som også fører meg inn i forslaget fra Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet. Det er ikke riktig i forhold til det arbeidet som har vært gjort i komiteen, og i forhold til den innstillingen som min gruppe har til dette spørsmålet. Jeg ber derfor om at dette blir rettet opp.

Jeg ble gjort oppmerksom på feilen av medlemmer i komiteen, som ikke torde si noe i Odelstinget fordi jeg ikke var til stede. De kunne ikke korrigere det inntrykket de også hadde, at her var det gjort en feil.

Jeg tar altså selvkritikk for at jeg ikke hadde kontrollest den trykte innstillingen, og ber om at dette blir rettet opp. Jeg støtter ikke forslaget fra Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet.

Presidenten: Da har representanten Stolt-Nielsen gjort rede for sitt standpunkt i saken. Forslaget fremsatt av Elsa Skarbøvik blir da å endre slik at forslaget er fremmet på vegne av Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet.

Flere har ikke bedt om ordet.

Votering:Forslaget fra Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet ble med 18 mot 7 stemmer ikke bifalt.

Presidenten: Lovbeslutningen blir som bifalt av Lagtinget i overensstemmelse med Grunnloven å oversende Kongen.