Stortinget - Møte torsdag den 18. februar 1999 kl. 10

Dato: 18.02.1999

Formalia

Presidenten: Den innkalte vararepresentant for Oppland fylke, Gry Larsen, har tatt sete.

Fra representanten Morten Lund foreligger søknad om velferdspermisjon i tiden fra og med 23. februar til og med 25. februar.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Vararepresentanten, Bjørg Bruset, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresidenter.

Tom Thoresen (A): Jeg foreslår Asmund Kristoffersen og Aud Blattmann.

Presidenten: Asmund Kristoffersen og Aud Blattmann er foreslått som settepresidenter. – Andre forslag foreligger ikke, og Asmund Kristoffersen og Aud Blattmann anses enstemmig valgt som settepresidenter for dagens møte.

Representanten Steinar Bastesen vil fremsette et privat forslag.

Steinar Bastesen (TF): Jeg har den ære på vegne av Kenneth Svendsen, Vidar Kleppe og meg selv å fremsette et forslag om at båteiere/fiskere og fangstfolk som er innvalgt på Stortinget eller sitter i regjering, skal beholde alle sine fiskerettigheter den tid de utfører sine verv.

Presidenten: Representanten John I. Alvheim vil fremsette et privat forslag.

John I. Alvheim (Frp): På vegne av representanten Harald T. Nesvik og meg selv vil jeg fremme forslag om justering av normaltariffen som vil gjøre det mulig for praktiserende avtalespesialister å utføre dagkirurgiske inngrep innenfor avtaleverket og dermed redusere og fjerne ventelisten.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at formiddagens møte om nødvendig fortsetter utover den reglementsmessige tid kl. 15.00 til dagens kart er ferdigbehandlet. – Ingen innvendinger er kommet mot presidentens forslag, og det anses vedtatt.