Stortinget - Møte fredag den 19. mars 1999 kl. 10

Dato: 19.03.1999
President: Hans J. Røsjorde

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Vidar Kleppe, Dag Danielsen, Terje Knudsen, Ulf Erik Knudsen, Jørn L. Stang og Hans J. Røsjorde om at Stortinget ber Regjeringen snarest fremme forslag som sikrer fremtiden til de tre norske seilskipene: Sørlandet, Christian Radich og Statsraad Lehmkuhl ((Innst. S. nr. 92 (1998-99), jf. Dokument nr. 8:122 (1997-98)))

  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten John I. Alvheim til sosialministeren:
    «En hovedfagsstudent, sykepleier Wenche Malmedal, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), har nylig gjort en undersøkelse over forholdene ved tre norske sykehjem. Undersøkelsen bygger på åtte dybdeintervjuer av syke- og hjelpepleiere. Følgende uverdige forhold avsløres i rapporten: Overmedisinering, ofte skjult i mat, binding av pasienter, manglende tilførsel av mat og væske, neglisjering, trusler, krenkende rutiner, krenking av bluferdigheten, isolasjon, låsing av dører og latterliggjøring. Det forutsettes at rapporten er kjent for statsråden. Selv om en ikke kan generalisere på bakgrunn av en undersøkelse bare ved tre av landets sykehjem, gir undersøkelsen grunn til sterk bekymring.
    Hva har statsråden foretatt seg i forbindelse med denne rapporten, og hva vil statsråden videre gjøre for å rette på de forhold som er beskrevet?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 12.15.