Stortinget - Møte mandag den 12. april 1999 kl. 12

Dato: 12.04.1999

Formalia

Presidenten: Representantene Anneliese D rum, Inga Kvalbukt, Gunnar Kvassheim, Arne Lyngstad og Gunnar Skaug, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Følgende innkalte vararepresentanter har tatt sete:

For Hedmark fylke: Ida Marie L vlien og Helge Bj rnsen.

For Nordland fylke: Oddbjørn Hanssen.

For Oslo: Anders Hornslien.

For Rogaland fylke: Helga Rullestad.

For Vestfold fylke: Hans-Martin J rgensen.

Fra representanten Tomas Norvoll foreligger meddelelse om at han trekker tilbake den innvilgede permisjonssøknad for tiden fra og med 12. april til og med 15. april. – Denne meddelelse tas til etterretning.

Fra den innkalte vararepresentant for Telemark fylke, Thorleif Vikre, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte i tiden fra og med 12. april til og med 14. april under representanten John I. Alvheims permisjon i tiden fra og med 12. april til og med 15. april, av velferdsgrunner.

Denne søknad foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Andre vararepresentant for Telemark fylke, Nils-Olav Skilbred, foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden. – Det anses vedtatt.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra Senterpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten John Dale i tiden fra og med 12. april til og med 14. april for å delta på Nordisk Råds konferanse i Vilnius i Litauen

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Reidun Gravdahl i tiden fra og med 12. april til og med 15. april for å delta i Den 101. Interparlamentariske Konferanse i Brussel

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Hordaland fylke, Bjørg Hope Galtung, er for tiden utenlands og av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget.

Vararepresentantene, for Hordaland fylke Magnar Lussand og for Oppland fylke Kjell Ivar Fossnes, foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden. – Det anses vedtatt.

Magnar Lussand, Kjell Ivar Fossnes og Hans-Martin Jørgensen foreslås innvalgt i Lagtinget for den tid de møter for representantene John Dale, Reidun Gravdahl og Ole Johs. Brunæs. – Det anses vedtatt.

Magnar Lussand og Nils-Olav Skilbred er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møter i inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresidenter.

Tom Thoresen (A): Jeg foreslår Aud Blattmann og Asmund Kristoffersen.

Presidenten: Aud Blattmann og Asmund Kristoffersen er foreslått som settepresidenter. – Andre forslag foreligger ikke, og Aud Blattmann og Asmund Kristoffersen anses enstemmig valgt som settepresidenter for denne ukens møter.

Statsr d Odd Einar D rum overbrakte 9 kgl. proposisjoner (se under Referat).