Stortinget - Møte fredag den 28. januar 2000 kl. 10

Dato: 28.01.2000
President: Hans J. Røsjorde

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Interpellasjon fra representanten Erna Solberg til miljøvernministeren:
    «Trafikken av oljefartøyer langs vestlandskysten har i takt med utvinning i Nordsjøen stadig økt de siste årene. Arbeidet med og ansvaret for oljevern er fordelt mellom en rekke ulike private og offentlige parter. I tillegg er arbeidet i stor grad desentralisert. Da Stortinget sist behandlet oljevern, i Innst. S. nr. 152 (1993-94), ga en samlet komite uttrykk for at oljevernet på Vestlandet bør styrkes utover det regjeringen da skisserte. Siden har også ilandføring av gass økt, og ulik landbasert utnyttelse blitt mer aktuelt. Høyre ønsker en regional base som kan ta et sterkere ansvar for beredskapen langs kysten, med en samlet større spisskompetanse enn ved dagens modell.
    Mener statsråden at Stortingets synspunkt fra 1994 er fulgt opp, og hvordan vil statsråden sikre en bedre oljevernberedskap på Vestlandet?»

  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten Kjellaug Nakkim til miljøvernministeren:
    «Det er i den senere tid fremkommet mange krav om at rovdyrpolitikken må revideres. Det er skjedd store endringer siden rovviltmeldingen ble drøftet i Stortinget i juni 1997, med etablering av flere nye ulvefamilier også i tett befolkede områder. Konfliktene har vokst raskt, og konsekvensene er blitt mer dramatiske enn hva noen forutså i 1997. Ulvebestanden er raskt voksende. Folk som bor i områdene der ulv finnes, opplever ulven som en trussel mot barn og eget liv. Atskilt av behandlingen av forvaltningsplanen vil Regjeringen fastsette soneområder for ulv, også i områder som er svært tett befolket.
    Mener statsråden at de forebyggende tiltak det legges vekt på i St.meld. nr. 35 (1996-97), er fulgt opp, og vil statsråden nå konkretisere nærmere bestandsmålet for ulv?»

  • Referatsaker

Møtet slutt kl. 11.55.