Stortinget - Møte tirsdag den 16. mai 2000 kl. 10

Dato: 16.05.2000

Formalia

Presidenten: Stortingets president, Kirsti Kolle Grøndahl,og representantene Åse Gunhild Woie Duesund, Sverre Myrli, Anne Enger Lahnstein, Trond Helleland, Are Næss, Harald T. Nesvik og Ola Røtvei, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Den innkalte vararepresentanten for Hedmark fylke, Ida Marie Løvlien, har tatt sete.

Fra representanten Ingvald Godal foreligger meddelelse om at den innvilgede permisjonssøknad for dagene 18. og 19. mai er trukket tilbake. – Denne meddelelse tas til etterretning.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om forlengelse av permisjon for representanten Anders Hornslien til å gjelde til og med 19. mai

  • fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe om permisjon for representanten Are Næss i dagene 18. og 19. mai for å delta på den fjerde nordisk-baltiske kongress om infeksjonssykdommer i regi av Nordisk Råd, i Tallinn i Estland.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

For Hordaland fylke: Kurt-Arne Langeland

For Oslo: Kai Ekanger

Presidenten: Kai Ekanger er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møter i inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresidenter.

Carl I. Hagen (Frp): Jeg tillater meg å foreslå Per Ove Width og Øyvind Korsberg.

Presidenten: Per Ove Width og Øyvind Korsberg er foreslått som settepresidenter. – Andre forslag foreligger ikke, og Per Ove Width og Øyvind Korsberg anses enstemmig valgt som settepresidenter for inneværende ukes møter.

Statsråd Ellen Horn overbrakte 5 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at formiddagens møte – om nødvendig – fortsetter utover den reglementsmessige tiden, kl. 15.00, til dagens kart er ferdig behandlet. – Ingen innvendinger er kommet mot dette, og det anses vedtatt.

For ordens skyld vil presidenten peke på at det i dag er 16. mai, og ser dette i sammenheng med det som nettopp ble vedtatt.