Stortinget - Møte tirsdag den 19. desember 2000 kl. 10

Dato: 19.12.2000

Voteringer

Etter at det var ringt til votering i 5 minutter, uttalte

Presidenten: Før vi starter med votering i sakene fra finanskomiteen, har Lars Gunnar Lie bedt om ordet til stemmeforklaring.

Lars Gunnar Lie (KrF): Det dreier seg om sak nr. 2, der det er eit framlegg frå mindretalet, Framstegspartiet og Høgre. Eg vil oppmoda dei to partia om å gjera dette framlegget om til eit oversendingsframlegg til Regjeringa, då innhaldet i det er i tråd med intensjonane i det som er skrive frå fleirtalet i komiteen, og det ville vera litt uheldig om dette skulle verta nedstemt.

Odd Roger Enoksen (Sp): Det gjelder sak nr. 6, hvor Senterpartiet ikke er med i det flertallet som framsetter forslag om at «Stortinget ber Regjeringen fremme forslag til nye takseringsregler for bolig innen 1. mai 2001».

På bakgrunn av den usikkerhet som finansministeren selv bidrog til å spre om hvorvidt forslag til nye takseringsregler faktisk vil bli framlagt i første halvår eller ikke, ber jeg Senterpartiets gruppe stemme for I i innstillingen.

Per-Kristian Foss (H): Det gjelder henstillingen i sak nr. 2 om å omgjøre forslaget fra Høyre og Fremskrittspartiet til et oversendelsesforslag. Innstillingen er her å lese som at sentrumspartiene meget sterkt støtter forslaget, men de vil altså ha det som et oversendelsesforslag.

På denne velvillighetens dag og – for å si det slik – i hr. Enoksens ånd, dog avgrenset til denne dag og denne sak, synes jeg det er riktig at vi gjør det om til et oversendelsesforslag. Det er et flertall som støtter det som står i forslaget, og jeg synes ikke det er riktig på den bakgrunn å få det nedstemt.

Så på vegne av Høyre og Fremskrittspartiet gjør jeg det om til et oversendelsesforslag, og ber presidenten omformulere det.

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet til stemmeforklaring, og da skulle vi være klare for votering.

Voteringen i en sak finnes i slutten av referatet for hver enkelt sak.