Stortinget - Møte tirsdag den 27. februar 2001 kl. 10

Dato: 27.02.2001

Formalia

Presidenten: Representantene Valgerd Svarstad Haugland, Finn Kristian Marthinsen, Karin Andersen, Jan Simonsen og Gunhild Øyangen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra Senterpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Ola D. Gløtvold fra og med 27. februar og inntil videre

  • fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Ursula Evje fra og med 27. februar og inntil videre

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Vararepresentantene, for Akershus fylke André Kvakkestad og for Hedmark fylke Ida Marie Løvlien, innkalles for å møte i permisjonstiden.

  • 3. Ida Marie Løvlien innvelges i Lagtinget for den tid hun møter for representanten Ola D. Gløtvold.

Presidenten: André Kvakkestad og Ida Marie Løvlien er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møter tirsdag og onsdag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresidenter.

Hill-Marta Solberg (A) (fra salen): Jeg forslår Kjell Engebretsen og Oddbjørg Ausdal Starrfelt.

Presidenten: Kjell Engebretsen og Oddbjørg Ausdal Starrfelt er foreslått som settepresidenter. – Andre forslag foreligger ikke, og Kjell Engebretsen og Oddbjørg Ausdal Starrfelt er enstemmig valgt.

Representanten Øystein Djupedal vil framsette et privat forslag.

Øystein Djupedal (SV): På vegne av representanten Kristin Halvorsen og meg selv tillater jeg meg å legge fram et forslag om norske initiativ for å motvirke skadelige effekter av internasjonal kapitalmobilitet.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.