Stortinget - Møte tirsdag den 8. mai 2001 kl. 10

Dato: 08.05.2001

Formalia

Presidenten: Representantene Marit Tingelstad og Lars Gunnar Lie, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • Fra den oppnevnte stortingsdelegasjon til Slovenia foreligger søknad om permisjon, undertegnet av delegasjonens leder, Stortingets president Kirsti Kolle Grøndahl. Søknaden gjelder permisjon i tiden fra og med 8. mai til og med 10 mai for Stortingets president Kirsti Kolle Grøndahl og representantene Åse Gunhild Woie Duesund, Reidun Gravdahl, Bjørn Hernæs, Terje Johansen og Harald T. Nesvik.

  • Fra representanten Haakon Blankenborg foreligger søknad om permisjon i dagene 9. og 10. mai for å delta på en konferanse i Bratislava i Slovakia.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Aust-Agder fylke: Alf-Eivind Ljøstad

    For Akershus fylke: Borghild Tenden

    For Buskerud fylke: Gerd Johnsen

    For Hedmark fylke: Magnhild Afseth Olrud

    For Møre og Romsdal fylke: Gerd Fladset

    For Oppland fylke: Kjell Ivar Fossnes og Gry Larsen

  • 3. Borghild Tenden, Gerd Johnsen, Kjell Ivar Fossnes og Gry Larsen innvelges i Lagtinget for den tid de møter for representantene Terje Johansen, Kirsti Kolle Grøndahl og Reidun Gravdahl.

Presidenten: Alf-Eivind Ljøstad, Borghild Tenden, Gerd Johnsen, Magnhild Afseth Olrud, Gerd Fladset og Kjell Ivar Fossnes er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter i inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresident.

Carl I. Hagen (Frp): Jeg tillater meg å foreslå Kenneth Svendsen.

Presidenten: Kenneth Svendsen er foreslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Kenneth Svendsen anses enstemmig valgt som settepresident for inneværende ukes møter.

Statsråd Grete Knudsen overbrakte 2 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Karin Andersen vil fremsette et privat forslag.

Karin Andersen (SV): På vegne av stortingsrepresentantene Rolf Reikvam, Ursula Evje og meg sjøl vil jeg sette fram forslag om nødvendige tiltak for å sikre personer med lese- og skrivevansker reelle muligheter til å få høgere utdanning.

Presidenten: Representanten Hilde Frafjord Johnson vil fremsette et privat forslag.

Hilde Frafjord Johnson (KrF): På vegne av representantene Odd Einar Dørum, Magnhild Meltveit Kleppa, Anita Apelthun Sæle og meg selv fremmer jeg et privat forslag om etablering av en hospitantordning innenfor rammen av utlendingsloven.

Presidenten: Representanten Inger Stolt-Nielsen vil fremsette et privat forslag.

Inger Stolt-Nielsen (TF): På vegne av representanten Steinar Bastesen og meg selv vil jeg fremsette et privat forslag om tiltak som kan sikre døve og sterkt hørselshemmede barn rett behandling til rett tid.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.